Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Moderna jäster

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Moderna jäster

Re: Moderna jäster

av latmasken » fre aug 08, 2014 22:43

Edelman körde väl med flytande jäst, dagens torrjäster har mycket fler jästceller i sig så därför kommer jäsningen igång snabbare.

Med flytande jäst brukar det rekommenderas att man gör en förkultur för att jäsningen ska komma igång snabbt, men det brukar inte behövas med torrjäst.

Moderna jäster

av Skogsmarcus » tor aug 07, 2014 11:39

Hej jag har en fråga angående dagens jäst. De recept på vin jag har och tänker använda mig av är från Edelmans ga böcker. Där anges jästiden och denna är bra mycke längre och startar bra mycke senare än vid min bryggning. Frågan är om dagens jäster har utvecklats så att jäsningen kommer igång snabbare och håller på under en kortare tid än förr? Och i så fall om vinet är klart tidigare än vad som står angivet i ga recept. Tack för svar

Upp